Historia Noni

Mądrość Przodków i nowa technologia.
Fermentowany sok z noni dobry dla każdego!

John Wadsworth odkrywca Noni

Współczesna historia Noni

Noni to nazwa, jaką nadali Polinezyjczycy wiecznie zielonemu drzewu morinda citrifolia. Można je spotkać nie tylko w Polinezji, ale także w tropikalnych regionach Afryki oraz w Chinach, Malezji, Indiach i na prawie całym obszarze Pacyfiku. Jednak najbardziej wartościowe owoce, rosną na zasobnych w minerały wuklanicznych glebach Polinezji, gdzie istnieje idealny klimat: czyste powietrze i woda, panują niewielkie zmiany temperatury, a owoce dojrzewają w słońcu.

Ostatni Raj na Ziemi

Wyspy Polinezji leżą w samym środku oceanu spokojnego i często mówi się o nich, że stanowią ostatni raj na ziemi. Noni jest piękną, dzikorosnącą rośliną, która posiada sztywne gałęzie oraz błyszczące, ciemnozielone liście. Od wieków mieszkańcy Polinezji wykorzystują owoce tego drzewa jako źródło zdrowego pożywienia, lekarstwo i świetny środek przeciwbólowy.

superfood-rewolucja-wstep_www

John Wadsworth - Ojciec Superżywności i Ojciec Noni.
Wstęp

superfood-rewolucja-cz1-www

John Wadsworth - Superfood Revolution.
Cz. 1 Odkrywanie Noni.

superfood-rewolucja-cz2_www

John Wadsworth - Superfood Revolution. Cz. 2 Ojciec Superżywności

Przez całe wieki ludzie ci i ich święta roślina żyli z dala od cywilizacji. Jednak takie oddalenie od świata nie mogło trwać wiecznie. W 1958 roku na wyspę O’ahu na Hawajach przybył dr biochemii Uniwersytetu w Minesocie Ralph Heinecke. Podobno nie lubił srogich zim w Minesocie i zatrudnił się w firmie Dole Pineaple Company na Hawajach. Jego zadaniem było znalezienie zastosowania dla enzymu i rozwinięciu jego produkcji z szypułek ananasa. Prowadzono wówczas badania nad zastosowaniem tego owocu w profilaktyce chorób nowotworowych.
Na wyspie dr Ralph Heinecke zetknął się z wieloma roślinami, których wcześniej nie znał i nie widział. Wśród nich było oczywiście noni. Od mieszkańców dowiedział się, że ten nieduży owoc zajmuje specjalne miejsce w ich medycynie.

Wkrótce wyniki badań jakie przeprowadził, zostały opublikowane w wielu naukowych czasopismach. Te z kolei, wraz z wiadomością przekazaną od kolegi powracającego z wakacji na Tahiti, stały się inspiracją dla młodego biochemika i badacza żywności Johna Wadswortha. W 1993 roku, postanowił wyruszyć w podróż swojego życia na wyspy Polinezji, z zamiarem produkowania soku z noni i sprzedawania go ludziom na całym świecie jako remedium na wiele dolegliwości. Ten niezwykły plan, omal nie zakończył się całkowitą porażką.

  • INSTAGRAM

    Obserwuj nas i bądź na bieżąco

  • FACEBOOK

    Bądź w kontakcie i udostępniaj

John Wadsworth na wyspie Nuku Hiva

W miejscu do ktorego przybył, nie było odpowiedniej ilości drzew noni, żeby rozpocząć produkcję. Po kilku dniach poszukiwań, kiedy już miał wracać do rodzinnego stanu Utah, okazało się, że przylot jego samolotu opóźni się o trzy dni. Dzięki temu, na wyspie Nuku Hiva w olbrzymim wąwozie dostrzegł nieskończoną ilość drzew noni.

Pierwszy sok z Noni: Tahitian Noni

Niedługo potem John wspólnie ze swoim kolegą Stevenem Story rozpoczął pierwsze badania owocu noni i już trzy lata później, po pozyskaniu odpowiedniego kapitału, dzięki połączeniu wielowiekowej tradycji, nauki, wiedzy marketingowej, uruchomił niezwykłe przedsięwzięcie o nazwie Tahitian Noni.

Sok z noni jest skuteczny. Firma robi zawrotną karierę na całym świecie. W pierwszych latach działalności, sprzedając zaledwie ten jeden jeden produkt, pod względem dynamiki wzrostu Tahitian Noni wyprzedza takie potęgi jak: Sony, McDonalds, Nike, Microsoft, IBM, Starbucks i wiele innych.

Jeśli chcesz dowiedzieć się jak Noni może pomóc Tobie Zapisz się do NewsletteraZapisz się 

Nic więc dziwnego, że ten ogromny sukces, stał się zalążkiem powstania wielomiliardowego przemysłu noni, a sam John otrzymał przydomek „Father of Superfoods”, za swoje odkrycie i rolę jaką odegrał w przekazaniu milionom ludzi na całym świecie, siły działania tego niezwykłego owocu. Do dnia dzisiejszego powstało kilkaset firm, które próbują kopiować pierwszy produkt Johna Wadswortha.

Badania i nowe technologie

Wielu naukowców zajmowało się fenomenem noni. Liczne badania opublikowano w publikacjach naukowych i prasie branżowej. Kilka książek na temat badań pierwszego soku noni i jego wplywu na nasze ciało wydał dr Neil Salomon. Badania jakie przeprowadził, do dnia dzisiejszego wykorzystywane są przez wielu producentów do reklamy swoich produktów. Jednak tajniki produkcji soku i zastrzeżoną prawem formułę, najlepiej zna jej twórca - John Wadsworth, który swoje życie poświęca poszukiwaniu najzdrowszych darów ziemi, w najczystszych zakątkach świata. Najnowszy i najzasobniejszy w fitoskładniki sok z noni to Magical Noni.
logo-mn-menu-black

"Żadna choroba, którą można wyleczyć dietą, nie powinna być leczona w żaden inny sposób".

Follow Me

Formularz kontaktu:

Kontakt:

  • Kosynierów 44, 41-219 Sosnowiec, Poland
  • +48 692 099 805
  • info@magicalnoni.pl

To co najlepsze rodzi Ziemia:

Copyright 2022 - 2023 MAGICAL NONI © Wszystkie Prawa Zastrzeżone  | Polityka Prywatności | Regulamin Sklepu